HØST på Agder naturmuseum og botaniske hage

Det er fortsatt mye som skjer på Agder naturmuseum og botaniske hage.

Skulpturene av kunstneren Michael Rieu som har gledet våre gjester gjennom sommeren, blir stående ut mai måned i 2015. Forandringer i naturen, i lyset og været vil også gjøre noe med inntrykket av skulpturene. Husk at botanisk hage alltid er åpen, så skulpturene kan betraktes når det måtte passe våre gjester.

Georginene blir tatt inn første uka i oktober, men fram til da kan de nytes i Botanisk hage. For de som vil vite mer om georginesortene vil vår botaniker Per A Åsen fortelle litt om noen av sortene og gir tips til overvintring av knollene. Under dette arrangementet, og KUN da, vil det være mulig med selvplukk av blomstene. Saks kan være praktisk å ha med!

Av nyheter i Botanisk hage, så vil det i perioden 26. oktober til 16. november være en installasjon på plass i dammen. Kunstneren bak installasjonen er Anna Berthelsen og hun har fått hjelp av mer enn 100 skoleelever som har satt sitt preg på kunstverket. Formen er et båthus, og tanken er at det skal spille sammen med Michael Rieu’s skulptur «Le grande Voyager» som står midt i dammen allerede. Installasjonen er et prosjekt i «Den Kulturelle Skolesekken» i Vest-Agder, og har fått navnet «Den hemmelighetsfulle Dammen». Forarbeidet med installasjonen foregår i Ridehuset og den offisielle åpningen er lagt til søndag 26. oktober, kl. 13. Alle er velkomne!

Biofoto Sørlandet har i flere år samarbeidet med kunstneren Yvonne Ranestad om prosjektet: «Vannets reise – fra kilden til havet». Dette har blant annet resultert i praktboka ved samme navn og utstilling her på naturmuseet. I tillegg bidrar UiA med en presentasjon av Krypsiv-prosjektet i Terjevann, Zoologisk forening (Sørlandsavdelinga) presenterer bevertellingene fra de siste 50 år, og Ornitologisk forening har telt fossekall lokalt. Utstillingen kan sees til og med søndag 16. november. 

Søndagen etter er det FØRJULSSTEMNING! Sett av søndag 23. november til et besøk på Gimle. Stort julemarked i Ridehuset, mange aktiviteter for store og små i og rundt naturmuseet, pølsesteiking i lavvo og kjør med hest og vogn. Gimle Gård er pyntet til jul for anledningen, så her er det alle muligheter til å snuse på julestemninga. Arrangementet varer fra kl. 12-16.

Agder naturmuseum og botaniske hage, Postboks 1887 Gimlemoen, 4686 Kristiansand, Tlf 38 05 86 20

web ved Pikselator / Frameworks